Politika privatnosti

STRAUSS ADRIATIC d.o.o svesna je važnosti zaštite ličnih podataka, stoga vaše podatke o ličnosti tretira u skladu sa važećim propisima koji regulišu zaštitu ličnih podataka - Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, kao i Opštom uredbom (Evropskog parlamenta i Saveta Evropske unije) o zaštiti lica u vezi sa obradom podataka o ličnosti i slobodom kretanja takvih podataka i stavljanju van snage Direktive 95/46/EZ, (General Data Protection Regulation – GDPR).

Ova Politika privatnosti pojašnjava pitanja prikupljanja, čuvanja i obrade podataka o ličnosti, rukovaoca Strauss Adriatic d.o.o sa sedištem na adresi Miloša Obilića 41, 22310 Šimanovci, Srbija (u daljem tekstu: Strauss Adriatic), a koja je sastavni deo Strauss Grupe sa sedištem u Petah Tikva (49 Ha-Sivim), Izrael.

Cilj ove Politike privatnosti je da informiše pojedince o osnovama i svrhama obrade ličnih podataka od strane Strauss Adriatic i pravima pojedinaca u ovoj oblasti, kao i o tome kako se prikupljaju, čuvaju i obrađuju vaši lični podaci koje namustupate putem digitalnih medija kojima upravlja Strauss Adriatic ("digitalni mediji").

U svojoj ulozi rukovaoca podataka, poštujemo vaše pravo na privatnost kada koristite naše digitalne medije kao što su naše internet stranice, mobilne aplikacije, stranice na društvenim mrežama, bilo koji online obrazac za registraciju, kao i svu elektronsku komunikaciju sa nama.

Pre svega, pojašnjavamo da je lični podatak, odnosno podatak o ličnosti svaka informacija koja se odnosi na živo fizičko lice čiji je identitet određen ili odrediv.

U postupku prikupljanja i korišćenja podataka o ličnosti, naša politika je transparentna kada je reč o razlozima i načinima obrade podataka o ličnosti.

Siže/teme:

  1. Čije sve podatke o ličnosti prikupljamo i obrađujemo?
  2. Koje lične podatke prikupljamo i na koji način?
  3. Kako i zašto koristimo tehnologije praćenja?
  4. Za koje svrhe koristimo Vaše lične podatke i na osnovu kojih zakonskih osnova?
  5. Promotivne komunikacije
  6. Fotografisanje na društvenim događajima
  7. Šta se dešava ako ne želite da nam dostavite svoje podatke o ličnosti?
  8. Kome možemo otkriti Vaše lične podatke i zašto? 
  9. Da li se Vaši lični podaci ustupajuprimaocima koji se nalaze u drugim zemljama i zašto?
  10. Koliko dugo zadržavamo Vaše lične podatke?
  11. Kako obezbeđujemo Vaše lične podatke?
  12. Koja su Vaša prava u vezi sa ličnim podacima?
  13. Kako obrađujemo lične podatke maloletnih lica?
  14. Kako nas možete kontaktirati ili nadležan nadzorni organ?
  15. Izmene Politike privatnosti

 

  1. Čije sve podatke o ličnosti prikupljamo i obrađujemo?

 

Možemo prikupljati i obrađivati podatke o ličnosti sledećih lica: 

 

• klijenata i pojedinaca u organizacijama klijenata

• dobavljača i pojedinca unutar organizacija dobavljača

• lica kojima smo plasirali naše proizvode i brendove 

• posetilaca našeg internet sajta i korisnika naših drugih digitalnih usluga

• drugih osoba koje ne spadaju u gore navedene kategorije.

 

  1. Koje lične podatke prikupljamo i na koji način?

Lični podaci prikupljaju se samo za svrhe navedene u odeljku 4 ovih pravila, i svaki put kada učestvujete ili koristite neke od naših usluga ili pogodnosti koje vam nude naši digitalni mediji.

Tipovi i obim informacija prikupljenih za gore navedene usluge i pogodnosti mogu se ažurirati i zavisiće od aktivnosti kompanije Strauss Adriatic.

Možemo prikupljati i obrađivati sledeće podatke o ličnosti:

U skladu sa važećim zakonskim propisima, možemo koristiti različite tehnologije koje prikupljaju i pružaju informacije o tome kako pristupate i koriste naše digitalne medije. Možemo, takođe, koristiti i demografske podatke o korisnicima naših digitalnih medija, koje možemo dobiti od trećih lica kao što su Google ili društveni mediji koje koristite ("Informacije o korišćenju"). Informacije o korišćenju mogu se sastojati od stranica koje ste pregledali, vremena za koje ste ih gledali, informacija o sadržaju kojem ste pristupali, na kom jeziku, uključujući i podatke o Vama (kao što su Vaše godine, pol i područja interesovanja, gde je moguće) i koje stranice ste pregledali pre pregleda trenutne stranice.

Podatke o ličnosti možemo skupljati:

 

  1. direktno od pojedinaca,

npr. kontakti lica koja su sprovela odgovarajuće registracije ili postupak registracije putem internet straniceStrauss Adriatic. 

 

Većinu ovih ličnih podataka sakupljamo putem telefona ili putem e-pošte i / ili preko internet sajta i aplikacija. Na primer:

 

Vrsta i obim informacija koje sakupljamo variraće u zavisi od aktivnosti.

 

  1. Iz drugih izvora

 

  1. primalaca e-pošte koje su dali pristanak za obradu ličnih podataka u svrhe direktnog marketinga i pojedinca prilikom posete sajta Strauss Adriatic, a u skladu sa pravilima ove Politike;
  2. direktno od trećih lica, npr.: marketinške komunikacije "Pošalji prijatelju" ili trećih lica kroz Prijavni formular jednog od naših partnera;
  3. iz javno dostupnih evidencija i javnih izvora (javnih registara, baza podataka, internet aplikacija, društvenih mreža ili drugih javnih izvora informacija) npr. nacionalna promena pošte - Baza podataka adresa;
  4. iz kolačića na našoj internet stranici;
  5. putem naših IT i drugih sistema, npr.automatizovan monitoring naših internet stranica i drugih tehničkih sistema, kao što je naša računarska mreža i veze, CCTV i sistemi za kontrolu pristupa, komunikacije sisteme e-poštu i sisteme instant poruka; wifi informacije za prijavljivanje; ili
  6. iz jedne od kompanija unutar Strauss grupe.

 

  1. Kako i zašto koristimo tehnologije praćenja?

Strauss Adriatic koristi tehnologije praćenja kao što su kolačići, IP adrese ili datoteke prijavljivanja. Tehnologije praćenja pomažu nam da prilagodimo naše digitalne medije vašim ličnim potrebama. 

 

  1. Za koje svrhe koristimo Vaše lične podatke i na osnovu kojih zakonskih osnova?

Podatke o Vama prikupljamo za sledeće svrhe:

Kada se registrujete ili prijavite na naše digitalne medije (mobilnu aplikaciju, internet lokaciju, društvene medije itd.), Vaši lični podaci koristiće se da bi Vam bile pružene odgovarajuće usluge i pogodnosti na koje ste se prijavili, kao i kako bi Vam bile omogućene povlastice i privilegije koje obično možete ostvarivati zajedno sa Vašom registracijom.

Na primer, slanje e-pošte za potvrdu kada se prijavljujete ili odjavljujete sa određene registracije ili aktivnosti), kao i određenih obaveštenja vezanih za usluge (npr. obaveštenja o ispravkama naših obaveštenja o privatnosti, obustavljenim pogodnostima ili programima na našim digitalnim medijima, promenama na našim online uslugama ili politici tehničke podrške ili druge srodne promene)

Navedene informacije i/ili demografske informacije, možemo koristiti kombinovane za naše interne marketinške i demografske studije i radi poboljšanja, personalizovanosti i prilagođavanja proizvoda i usluga koje Vam pružamo, a kako bismo što bolje zadovoljili Vaše potrebe. Neki od alata koje koristimo mogu uključiti automatizovano individualno donošenje odluka u skladu sa važećim zakonom.

Povratne informacije, pitanja ili komentare putem našeg odeljka "Kontaktirajte nas" i našeg sistema za prijavljivanje (ne)usaglašenosti: ako nas kontaktirate putem on-line obrasca za kontakt, Vaše lične podatke obrađivaćemo da bismo Vam odgovorili na Vaša pitanja ili komentare.

Strauss Adriatic može obrađivati Vaše lične podatke na način koji uključuje automatsko donošenje odluka u sklopu izvršenja ugovora (npr. da bi izbegli prevarna plaćanja) ili shodno vašoj eksplicitnoj saglasnosti, kako bi što bolje bile zadovoljene Vaše potrebe u skladu sa Vašim željama.

Molimo Vas da imate na umu da se alati automatizovane obrade, koji se koriste, redovno proveravaju kako bi osigurali da se podaci o ličnosti pošteno obrađuju. Specifične mere kao što je minimalizacija podataka primenjuje se prilikom kreiranja profila. Pozvani ste da izrazite svoju tačku gledišta kroz pravo pristupa opisanog u kasnijem delu ovih pravila. Takođe možete da se usprotivite rezultatu automatske odluke tako što ćete poslati e-poštu kontaktnim podacima u Odeljku 15.

  1. Promotivne komunikacije

 

Vaše podatke o ličnosti možemo obrađivati da bismo Vam slali ažuriranja (putem e-pošte ili pošte) o našim proizvodima i digitalnim uslugama, uključujući ekskluzivne ponude, promocije ili nove proizvode i digitalne usluge.

Imamo legitiman interes za obradu Vaših ličnih podataka u promotivne svrhe. Ovo znači da nam nije uvek potreban Vaš pristanak za obavljanje promotivnih aktivnosti. Međutim, tamo gde je pristanak potreban, mi ćemo Vam ga posebno i na jasan način zatražiti.  Kada se obrada podataka vrši na osnovu Vaše saglasnosti, saglasnost odnosno pristanak za obradu se možete povući u svakom momentu pisanim putem na email adresu info@25sat.rs;

Imate pravo da u bilo kom trenutku opozovete pristanak da primate poruke promotivne komunikacije i to putem:

 

Možda ćemo Vas zamoliti da potvrdite ili ažurirate svoje marketinške preferencije ako nam zatražite da Vam pružamo dodatne informacije o proizvodima ili digitalnim uslugama u budućnosti, ili ako postoje promene u zakonu, propisima ili strukturi našeg poslovanja.

 

  1. Fotografisanje na društvenim događajima

 

Strauss Adriatic prilikom organizovanja društvenih događaja i/ili učestvovanja u društvenim aktivnostima, a čija je svrha obuka i/ili upoznavanje lica sa brendovima i proizvodima, može vršiti fotografisanje u marketinške i/ili promotivne svrhe na osnovu pristanka lica čiji podaci se obrađuju, a koje fotografije mogu biti objavljene na društvenim mrežama. 

 

 

  1. Šta se dešava ako ne želite da nam dostavite svoje podatke o ličnosti?

 

Ukoliko se odlučite da nam ne prosledite Vaše podatke o ličnosti, kada je to od Vas zatraženo, možda nećete moći da učestvujete u određenim aktivnostima i personalizovanim pogodnostima, ili će usluge digitalnih medija i specijalne ponude koje Vam se mogu ponuditi biti ograničene. Na primer, ako odbijete da podelite svoju e-adresu sa nama, nećete moći da primate naše biltene ili da se registrujete na našim digitalnim medijima. Međutim, da biste jednostavno pregledali naše digitalne medije i saznali više o Strauss Adriatic-u i našim proizvodima, ne morate nam dati bilo kakve lične podatke. U svakom slučaju, uvek ćemo vas obavestiti o potrebi ustupanja ličnih podataka koji su neophodni da biste mogli koristiti naše usluge.

  1. Kome možemo otkriti Vaše lične podatke i zašto?

 

Strauss Adriatic može deliti za svrhe navedene u Odeljku 4 Vaše lične podatke u okviru Strauss Grupe, uključujući privredna društva unutar Grupena teritoriji države Srbije.

Mi nikada nećemo deliti Vaše podatke o ličnosti sa bilo kojim trećim licem koje namerava da ih koristi za direktni marketing, osim ukoliko smo Vas o tome prethodno obavestili i Vi nam dali eksplicitan pristanak za to.

Strauss Adriatic može takođe podeliti Vaše lične podatke sa trećim licima, ali samo u sledećim slučajevima:

 

  1. Da li se Vaši lični podaciustupaju primaocima koji se nalaze u drugim zemljama i zašto?

Strauss Adriatic je deo Strauss Group koja je globalna kompanija i Vaši lični podaci se mogu preneti preko međunarodnih granica. Podaci se mogu preneti u zemlje koje imaju različite nivoe zaštite kroz zakone o zaštiti podataka o ličnosti od onih koji postoje u zemlji odakle su ti podaci o ličnosti potekli. Vaši podaci o ličnosti mogu se preneti i između različitih kompanija unutar Strauss grupe na globalnom nivou. Strauss Adriatic preduzima odgovarajuće mere za održavanje sigurnosti Vaših podataka o ličnosti, kako tokom tranzita, tako i na lokaciji prijema, primenom ugovornih klauzula kako je to odredila Evropska komisija i u skladu sa važećim zakonom.

Naši glavni provajderi usluga za funkcionisanje naših digitalnih medija nalaze se u Srbiji. Prenos podataka o ličnosti ovim pružaocima usluga sprovodi se u skladu sa važećim zakonima i oslanja se na standardne ugovorne klauzule kako je to propisala Evropska komisija ili Privacy Shield, odnosno nadležni organ Republike Srbije za zaštitu podataka o ličnosti. Takvi provajderi usluga su obavezni i ugovorom koji obezbeđuje visok standard zaštite privatnosti i zahteva (između ostalih odredaba) da postupaju samo po Strauss Adriatic uputstvima, te obavezani da implementiraju sve tehničke mere zaštite koje su na neprekidnom nivou neophodne, a kako bi se Vaši podaci o ličnosti zaštitili.

 

  1. Koliko dugo zadržavamo Vaše lične podatke?

 

Vaše lične podatke, koje ste nam poslali preko naših digitalnih medija, čuvaćemo u našim bazama dokle god je Vaš nalog aktivan, tokom trajanja ugovora sa Vama ili po potrebi kako bismo Vam pružili usluge koje ste tražili ili odgovorili na upite ili rešili probleme, pružili poboljšane i nove usluge. Vaše lične podatke takođe možemo zadržati u skladu sa našim unutrašnjim pravilima i postupcima zadržavanja, ako je to potrebno kako biste se pridržavali naših zakonskih i regulatornih obaveza, rešili sporove i izvršili naše ugovore.

Na navedeni način može se dogoditi da možemo, odnosno moramo zadržati Vaše podatke o ličnosti nakon što prestanete sa korišćenjem usluga Strauss Adriatic ili naših digitalnih medija, a u skladu sa zakonskim ograničenjima.

Kad više nije potrebno zadržavati Vaše podatke o ličnosti, mi ćemo ih izbrisati ili anonimizovati. S tim da, ukoliko tražite od nas da izbrišemo Vaše podatke, u skladu sa Vašim pravima navedenim u odeljku 12 ovih pravila, mi ćemo zadržati osnovne informacije kako bismo zabeležili Vaš zahtev i izbegli slanje neželjenih materijala u budućnosti.

  1. Kako obezbeđujemo Vaše lične podatke?

Strauss Adriatic preduzima sve neophodne tehničke i organizacione mere kako bismo zaštitili poverljivost i sigurnost Vaših podataka o ličnosti prikupljenih sa ove internet stranice i / ili naših aplikacija, uključujući osetljive lične podatke. Ovi napori uključuju, ali nisu nužno ograničeni na: (i) čuvanje Vaših ličnih podataka u sigurnim operativnim okruženjima koja nisu dostupna javnosti i koja su dostupna samo ovlašćenim zaposlenima u Strauss Adriatic, kao i našim agentima, izvođačima i obrađivačima; i, (ii) provere identiteta registrovanih korisnika pre nego što pristupe svojim podacima o ličnosti koje obrađujemo.

  1. Koja su Vaša prava u vezi sa ličnim podacima?

 

 

  1. Kako obrađujemo lične podatke maloletnih lica?

Sajt nije namenjen maloletnim licima, tako da ne obrađujemo lične podatke maloletnika. Morate biti stariji od najmanje osamnaest godina da biste napravili nalog i učestvovali u aktivnostima i transakcijama na našim digitalnim medijima. Ako budemo obavešteni ili saznamo da nam je maloletnik poverio lične podatke putem naših digitalnih medija navedene lične podatke izbrisaćemo.

 

  1. Da li smo povezani sa internet sajtovima trećih lica?

 

Naše digitalne usluge mogu sadržati veze koje će Vas usmeriti na druge internet stranice ili usluge kojima  upravljaju i kontrolišu ih treća lica. Ovo uključuje veze sa oglašivačima, sponzorima i partnerima koji mogu koristiti naše brendove ili logo(e) kao deo sporazuma o ko-brendiranju.

 

Operatori drugih sajtova mogu prikupljati podatke od Vas, a koje će oni koristiti u skladu sa sopstvenim politikama zaštite podataka ili politikama privatnosti. Mi nemamo kontrolu nad internet sajtovima trećih lica, stoga Vaša upotreba njihovih internet lokacija i funkcija podleže politici privatnosti objavljenim na tim internet stranicama. Strauss Adriatic nije odgovoran za bilo kakvu praksu privatnosti ili poslovne prakse korišćenjem sajta trećih lica, stoga je neophodno biti oprezan i upoznati se sa politikama privatnosti koje se primenjuju na te spoljne internet lokacije koje posećujete, a pre nego što pružite bilo koje svoje lične podatke.

 

  1. Kako nas možete kontaktirati ili nadležan nadzorni organ?

Ako imate pitanja, pritužbe ili komentare u vezi sa ovom Politikom privatnosti ili našim praksama prikupljanja informacija, obratite nam se pisanim putem na:

Strauss Adriatic 
Miloša Obilića41, 
22310 Šimanovci,

Srbija

Ili slanjem e-mail-a na: info@25sat.rs

Obaveštavamo Vas da takođe možete podneti žalbu Nadzornom organu zemlje u kojoj se nalazite, ako imate zabrinutost zbog uslova za obradu Vaših ličnih podataka od strane Strauss Adriatic; za Republiku Srbiju - Povereniku za zaštitu podataka o ličnosti. 

  1. Izmene naše Politike privatnosti 

 

Naša politika privatnosti pod redovnim je pregledom i sve eventualne ispravke i dopune postavićemo na ovoj internet stranici, stoga Vas molimo da se redovno informišete o našoj Politici privatnosti i Politici kolačića.

 

Ova Politika privatnosti je poslednji put ažurirana u septembru, 2019. godine